מצרכים לבצק
5 כפות סוכר חום
אבקת אפיה
+2 כוסות מים עד שהוא רך ונעים
1 כפית מלח
שלב אחרון
נייר אפיה
200 גר מרגרינה מומסת
מכניסים את כול המצרכים לבצק לתוך המערבל עם הוו לישה כ - 5-6 דק'
עוטפים בנייר נילון כשעתיים לפחות.
אחרי שמוציאים עושים כ- 18 כדורים ולגלגל אותם במעט שמן אני אוהבת לשים על נייר אפיה משומן . ולכסות לפחות 3 אני אפילו עוזבת ללילה שלם להתפחה.
לפתוח את הבצק
לוקחים ניר אפיה משמנים את הדף ועם מערוך או ביד הבצק נמתח פותחים ממש דק את הבצק .
ואת המרגרינה ממסים שממש ניתן להבריש עם מברשת או ניתן לקחת עם היד ולמרח את הבצק כשהוא פתוח .
לוקחים את הנייר עם הבצק מצד ימין אחרי שמוציאים את הנייר שהבצק מקופל ושמים מעט מרגרינה עכשו מקפלים את הדף מצד השני משמאל ויוצרים מלבן ארוך מוציאים את הנייר ומורכים מרגרינה.
והשלישי מלמטה לוקחים את הנייר מלמטה ומקפלים יחד עם הבצק משחררים את הנייר מהבצק ומגלגלים.
מניחים בתוך הסיר של הגחנון שכבות של פרוסות לחם.
לוקחים את נייר האפייה עם השמן מעל הלחם.
מניחים את הגחנון המגולגל בצורה מסודרת
אם רוצים עוד שכבה שמים שוב נייר אפייה. ולסדר לסגור עם נייר אפייה.
אני לפני שמכניסה את הסיור מכניסה סיר עם ביצים מתחת לסיר הגחנון ... ומניחה לצידם תפוחי אדמה בתוך נייר כסף.
ככך ש-12 לפחות על חום 120 מעלות או 100 תלוי בתנור שלכם.
אז בנוסף לגחנון תפוח אדמה וביצה
מגרדות בפומפיה עגבניות מעט מלח וכף סחוג.
או כף אריסה.
ארוחה טעימה ומופלאה בתאבון.
תגובות
הוסף רשומת תגובה