קג קמח מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
כף מלח שטוחה
בערך 3 כוסות מים
לציפוי
1/4 כוס סילאן
3/4 כוס מים
סומסום
הכנה
שמים את השמרים סוכר ו2 כוסות מים בקערה של המערבל ומניחים לה לכרבע שעה שהשמרים יתפחו .
מוסיפים את השמן ואת הקמח ומערבבים עם וו לישה ולאחר כמה דקות מוסיפים את המלח עד שהבצק יהיה רך אבל לא דביק להוסיף מים לפי הצורך.
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
לאחר מכן מקמחים מעט שטח ששם ניצור מהבצק כדורים בגודל קצת יותר מביצה ונתפיח אותם כ 10 דקות מכול כדור ניצור נחש ארוך אם נרצה ביגלה קטן נקפל לשתיים ונגלגל ניצור כמעיין צמה משני פסים או אם נרצה ביגלה גדול לקחת שני פסים ארוכים ונגלגל כמעיין צמה..ניצור עיגול. לסגור את החיבור בלישה
ציפוי
ניקח את המים והסילאן נערבב היטב בקערה
ונשים בצלחת עמוקה סומסום.
נטבול הביגלה קודם בסילאן ואחר כך בסומסום
נניח על מגש עם נייר אפייה ל-10 דקות להתפחה..
מכניסים לתנור שחומם מראש על חום 200 ל 10 דקות ועוד 10 דקות על 230 מעלות .
בתחתית התנור לשים מגש עם מים
שהביגלה מזהיב הוא מוכן. בתאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה