מצרכים
650 גר' קמח מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
מים (לערך סהכ בין 2.5 ל-3 כוסות לחוש את הבצק שיהיה ממש רך)
שמים כוס מים עם שמרים והסוכר מניחים בתוך קערת המיקסר כ 10 דקות עד שהשמרים תוססים.
מתחילים עם וו לישה לערבב ומכניסים לאט את הקמח ואת המים ולפי צורך. ולהוסיף את כפית המלח.
ללוש את הבצק כ 7-8 דקות שהבצק רך רך.
להוציא לקערה שריססתי לתוכו מעט שמן את הבצק הרך ולהתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את ניפחו.
ללוש אותו עם היד מעט ושוב לתת לו תפיחה של כרבע שעה נוספת.
להכין שטח מקומח היטב ועליו להניח את הבצק מגלגלים אותו בעדינות לנקניק כמה שפחות להוציא ממנו את האויר ולחלק לכדורים בערך 8 תלוי בגודל של הלחם שאתם רוצים.
לא לפחד להוסיף קמח כיוון שהבצק מעט דביק.
לכדרר כול חתיכה וליצור כדור. לכסות ולהתפיח עד שהכדור מכפיל את נפחו.
השלב הבא קיפול הכדור פעמיים
חתיכה עליונה לאמצע לסגור את הבצק
בעדינות לא להוציא את כול האויר
וסגירה נוספת לסגור היטב לצבות את הבצק
שיסגור את הבצק ובקצוות לעשות שפיצים משני הצדדים. להניח את הבצק שהתפר כלפי מטה.
במגש עם נייר אפייה ולהתפייח שוב בערך כחצי שעה.
עם מברשת וכוס מים מורחים היטב את הבצק
עם מסננת בעדינות שמים קמח מעל הבצק.
עם סכין חדה מאוד לבצוע פס בצידו של הלחם
לחמם מראש את התנור על 230 מעלות תלוי בחום של התנור שלכם .
להניח מגש ריק בתנור בתחתית כאשר שמים את הלחם בתנור שמים ישר מים במגש התחתון ולסגור מהר על מנת שיצור אדים בזמן האפיה ושלא יברחו.
האפיה בערך לוקחת 20 דקות.
לאחר שהאקמק מקבל צבע זהוב הוא מוכן
אני ממליצה להשתמש במגש רשת של בגטים כך הלחם נאפה בצורה אחידה..
בתאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה