בישולי עולם




בישולים טעימים 




                         קוסקוס 

אצלנו במשפחה קוסקוס יום שישי חייב.. ואם לא כאילו לא היה שישי
אז נכון הרבה פעמים אני אומרת די נעשה משהו אחר .. אבל בסוף תמיד אני מכינה אפילו בכמות ממש קטנה את הקוסקוס המרק וכמובן בלי הסלטים לא הולך  אז הנה אני מצרפת לכם את המתכון של הקוסקוס ובהמשך את הסלטים שעל יד הקוסקוס.. 



מצרכים :    1 ק"ג סולת

מים כוס בערך כול חצי שעה לערך 

3/4 כוס שמן

מלח

סיר אידוי של קוסקוס



אופן הכנה:

מכניסים את הסולת לתוך קערה גדולה על מנת לערבב אותה עם  השמן והמלח ומעט מים.. לאחר שעירבבנו היטב וכול הגרגרים התכסו מכניסים את תערובות הקוסקוס לתוך סיר  הקוסקוס  העליון לאחר שהרתחנו את  הסיר המים  שמיתחתו.


לאחר חצי שעה לערך כאשר הקוסקוס התייבש יש  לשפוך בעדינות  כוס מים בתוך הסיר ולפתוח עם מזלג (אין צורך לעלות את הסיר ולפתוח בחוץ כול הפעולה נעשת בתוך סיר הקוסקוס כשהוא על האש ) לשפוך בעדינות מים ולערבב את הקוסקוס עד שהקוסקוס הופך לעננים לאחר  שעתיים לערך של בישול מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה על מנת לקרר אותו כאשר אנו מזליפים מעליו עוד מעט מים . לאחר שהקוסקוס מתקרר מעבירים אותו במסננת הקוסקוס .







\













                                מרק קוסקוס :
בשר/עוף

מצרכים:

3 תפוח אדמה
1 בצל
1 קישואים
דלעת
2 עלים כרפס
1/2 כרוב
2 גזר
חופן גרגרי חומוס
כף רסק עגבניות

 בשר בקר או עופות

מלח, פפריקה, עלי דפנה, אבקת מרק, מעט שמן.


אופן הכנה:

בתוך סיר מוסיפים  את השמן ונותנים טיגון קל לבשר בקר או לעופות, לאחר שטיגנו קלות מוסיפים לסיר את כול  הירקות וגרגרי החומוס לתוך הסיר יוצקים מים  עד לגובה הירקות שבסיר שיכסה את הירקות. ומוסיפים לאחר שהמרק מתחיל לרתוח את רסק העגבניות  ואת כול התבלינים.  לאחר שהירקות מתרככים המרק מוכן ... על מנת להסמיך את המרק יש לפתוח את מכסה הסיר ולתת לו אידוי על מנת שהרוטב יסמיך במעט.










גולאש
קוביות בקר כתף 5
4 עגבניות קצוצות
1 בצל גדול
1 פלפל ירוק
1-2 גזר
3 שיני שום
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לפי טעם)
כף אבקת מרק
כפית סוכר
מים

הכנה 
מטגנים את הבצל נחתוך דק שמזהיב שמים את הבשר נותנים לו טיגון קל. מוסיפים את הגזר, שום, פלפל ירוק לאחר שטוגן במעט מוסיפים את העגבניות. סוכר ושאר תבלינים מוסיפים מים כליטר.

לאחר שהבשר מתרכך אחרי שעה. שעה וחצי מוסיפים את קוביות התפוח אדמה..


טעים עם אורז להגשה😋





פלפלים ממולאים 

מצרכים:

1/4 קג אורז
1/4 בשר טחון
שמיר
לימון
מים
קופסא רסק עגבניות
מלח
סוכר
כף אבקת מרק
פפריקה אדומה
עלה דפנה
8 פלפלים - לחפש את הפלפלים עם בסיס של 4 פינות
1 בצל

מטגנים את הבצל הקצוץ מוסיפים את הבשר טחון עד שהוא מתפורר לגמרי מוסיפים את האורז מטגנים מעט , מוסיפים את הרסק העגבניות,  את השמיר, מעט מים,  כף רסק עגבניות,   מלח , סוכר,  אבקת מרק, פפריקה אדומה   לבישול קצר.

מורידים את החלק העליון של הפלפל ומכניסים לתוכו את המילת מניחים בצורה מסודרת כמו בתמונה.

מכינים רוטב בקערה מוסיפים 3-4 כפות רסק עגבניות  עם כול התבלינים, מיץ הלימון ועלה דפנה .

שמים על אש בנונית ואחר מכן ממניחים את האש לקטנה למשך כשעה .


*טיפ קטן - צימחונים טעים מאוד גם בלי הבשר







פסטה שמתבשלת ברוטב





מצרכים:
1/2 חב' פסטה
1 קופסא בנונית רסק עגבניות
3/4 כוס מים
כף אריסה
פלפל ירוק חריף
3 שיני שום
פפריקה חריפה
אורגנו
כפית סוכר
אבקת מרק

חותכים לעיגולים דקים ומטגנים את הפלפל הירוק מוסיפים את השום ומיד לשים את רסק העגבניות עם המים מעורבבים יחד מוסיפים את הסוכר, פפריקה, אורגנו במעט.

שמתחיל לרתוח להוסיף את המקרוני ולערבב כול פעםף  לכסות את הסיר ולבדוק עד שיתרכך.


טיפ- אפשר  להוסיף גבינה צהובה מגוררת .
או לבשל מראש עם בשר טחון.







פרוסות בקר עם פטריות ובצל



המתכון מוגש עם אורז טעים בערבי חג ובערבי שבת .


מצרכים:

​ 1/2 1 גוש בשר אנטריקוט או כתף בקר או צאך 
שמן
2 קופסאות פטריות
2 בצלים גדולים  חתוך גס
8 שום קצוץ
1 עלה דפנה
כף אבקת מרק פטריות או מרק בצל
חצי כוס יין אדום
פלפל שחור גרוס
פפריקה



 גוש בשר אנטריקוט או כתף 5  טרי- אני אוהבת לדקור ולשים 4 - 5 שיני שום בתוך הבשר ולהכניס את הגוש במחבת עם מעט שמן עלה דפנה ומטגנת אותו מכול הכיוונים שמוציא את הגוש מורחת אותו עם שמן  פפריקה ופלפל שחור גרוס.
מניחה לו שהתקרר היטב אפשר לשים  במקרר ללילה מכוסה לאחר שמתקרר פורסים אותו לפרוסות.


אם הבשר קפוא מכניסים לסיר (אני אישית אוהבת סיר לחץ) מכניסים עם מים עלה דפנה פלפל אנגלי מבשלים עד שמתרכך לערך אחרי שעה שעה וחצי.

ואותו תהליך מכנסים לתוכו שיני שום עוטפים אותו עם שמן פלפל שחור  פפריקה מניחים לו להתקרר עדיף ללילה שלם . למחרת פורסים אותו לפרוסות.

לבלילה של הבשר:

בסיר עם שמן בצל חתוך גס
2-3 שיני שום פרוס
1 עלה דפנה
1 כף אבקת מרק אפשר גם מרק בצל או פטריות
חצי כוס יין אדום
פפריקה
פלפל שחור גס


את הפרוסות הבשר

מטגנים  את הבצל מוסיפים את השום עד הבצל מזהיב הפטריות מוסיפים עלה דפנה, את אבקת המרק.  נותנים לו רתיחה אפשר להמשיך לבשל על אש קטנה  או להכניס לתנור על אש קטנה עד שהבשר ממש רך ומתפורר.







בורקס בשר ברוטב פטריות ובצל 



מצרכים:


חב' בצק עלים
1/2 בשר טחון
1 בצל קצוץ
פטרוזליה 
כוסברה
פלפל שחור
כמון 
כף אריסה
1/2 קופסא  פטריות בתוך המלית.

במחברת שמים את הבצל לטיגון קל , מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו. מוסיפים את הפטרוזליה הכוסברה ואת כול התבלינים מערבבים היטב עד שהבשר מוכן. 

פותחים את הבצק וחותכים לריבועים וממלאים באמצע את המילוי סוגרים מסביב של ריבוע אפשר לסגור עם מזלג ליצור דוגמא עם מברשת מברישים את הבורקס עם ביצה טרופה ומעל שמים סומסום מכניסים לתנור 180 מעלות בערך ל 20 דקות עד שמשחימים ומקבלים צבע זהוב.


רוטב
בצל חתוך גס חצי ירח 
פטריות 
אבקת מרק בצל או פטריות
מעט קמח

בתוך קלחת סיר קטן מטגנים קלות את הבצל לאחר שמתרכך מוסיפים את הבצל מעלו שמים את האבקת המרק מוסיפים מים שיכסה 3/4 מגובה תערובת הפטריות והבצל. 

להוסיף לאחר התערובות רותחת בעדינות מעט קמח כול פעם קמצוץ בערך 2 כפיות.
שמוכן לפני ההגשה לשים את הבורקס בצלחת ומעליו בוזקים את רוטב הפטריות.


טעיםםם......





עלי גפן (נוסח טורקי)


1 בצל קצוץ
2 כוסות אורז
עלי גפן
3/4 כוס צימוקים

חופן שמיר
חופן נענע
פלפל שחור
מלח
לימון 

מעט שמן










את העלים שוטפים היטב לא משנה עם טריים או מתוך קופאס לשטוף היטב במים.

לשים במחבת את הבצל הקצוץ בשמן ולטגן עד שטיפה יזהיב להוסיף את האורז להמשיך לטגן להוסף את התבלנים עם הצימוקים והשמיר והנענע.

להוסיף טיפה מים לבישול ושהאורז טיפה מבושל לסגור את האש . לחכות שיתקרר במעט.


לפתוח את העלים לשים בקצה של העלה ובצורת מעטפת לסגור כשקצה של עלה ימין נכנס פנימה ועלה שמאל נכנס פנימה ומלמטה לגלגל ... תמונה למעלה .

לסדר את העלים כפי שמסודר בסיר תראו תמונה אחד ליד השני צפוף. מעל לשים את הפלפל השחור ומלח עם  לימון ולהניח צלחת שתכנס לתוך הסיר למשך כול הבישול ולשפוך מעל הצלחת מים כך שיכסה עד לגובה הצלחת לשים בתחילה על אש בינונית עד שהמים מתחילים לבעבע במעט ואז להמניח את האש.. למשך כשעה ...לבדוק שלא חסר מים.

תוספת נהדרת לשולחן חג או כאפרטיב באירוח..



ג'חנון 



מצרכים לבצק
1 ק''ג קמח
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
אבקת אפיה
2 כוסות מים
1 כפית מלח
200 גר מרגרינה רכה

שלב אחרון
נייר אפיה
50 גר מרגרינה מומסת


מכניסים את כול המצרכים לבצק לתוך המערבל עם הוו לישה כ - 5-6 דק' 
עוטפים בנייר נילון כשעתיים לפחות.

אחרי שמוציאים עושים כ- 18  כדורים ולגלגל אותם במעט שמן אני אוהבת לשים על נייר אפיה משומן . ולכסות לשעתיים נוספות.

לפתוח את הבצק
לוקחים 2 נירות אפיה משמנים את הדף ועם מערוך פותחים ממש דק את הבצק 
ואת המרגרינה ממסים שממש ניתן לקחת עם היד ולמרח את הבצק כשהוא פתוח 
לוקחים את הנייר עם הבצק מצד ימין אחרי שמוציאים את הנייר שהבצק מקופל ושמים מעט מרגרינה  עכשו מקפלים את הדף מצד השני משמאל ויוצרים מלבן ארוך מוציאים את הנייר ומורכים מעט מרגרינה.
והשלישי מלמטה לוקחים את הנייר מלמטה ומקפלים יחד עם הבצק משחררים את הנייר מהבצק ומגלגלים.


מניחים בתוך הסיר של הגחנון שכבות של פרוסות לחם.
לוקחים את נייר האפייה עם השמן מעל הלחם.
מניחים את הגחנון המגולגל בצורה מסודרת
אם רוצים עוד שכבה שמים שוב נייר אפייה. ולסדר לסגור עם נייר אפייה.

אני לפני שמכניסה את הסיור מכניסה סיר עם ביצים מתחת לסיר הגחנון ... ומניחה לצידם תפוחי אדמה בתוך נייר כסף.

ככך ש-12 לפחות על חום 120 מעלות או 100 תלוי בתנור שלכם.

אז  בנוסף לגחנון תפוח אדמה וביצה 
מגרדות בפומפיה עגבניות מעט מלח וכף סחוג.

ארוחה טעימה ומופלאה בתאבון.
עכשו 




כנפים בצילי


קג כנפים 
1/2 כוס רוטב צילי
2 כפות גדושות דבש
לטפטף מעט סויה לא חובה
1/2 מעט מים לפזר מסביב לתבנית תלוי גודל
פפריקה אדומה
כף אבקת מרק

סומסום

אחרי ששטפנו ורחצנו היטב את הכנפים.
מוסיפים  את הצילי הדבש וכול התבלינים לאחר שעירבבנו את כול התבלינים על הכנפיים מסביב בעדינות מוסיפים עוד טיפה מים במגש סוגרים היטב עם נייר כסף בתנור על חום של 180 מעלות.
לאחר שעה מורידים את נייר הכסף על מנת לתת לו את הצבע המיוחד שמזהיב.

אני אוהבת לשים את הכנפיים על עלי ביבי ולפזר עליו סומסום...יוצא נהדר שלא תאכלו באף מקום אחר 😋




תגובות