מרק אפונה יבשה
בצל קצוץ
גזר מגורד או חתיכות קטנות
שמיר
שום
מים
מלח
אבקת מרק
כמון
מומלץ מאוד להשתמש בסיר לחץ המרק מסמיך והאפונה מתפרקת במהירות יחסית
מטגנים את הבצל לאחר שמטגן במעט מוסיפים את השום והגזר
מוסיפים את האפונה
את התבלינים המלח, כמון אבקת מרק ולאחר מכן את השמיר הקצוץ לסגור את הסיר
טיפ - לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף קוביות תפוחי אדמה.
מרק צח

כרפס
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק
חתיכת עוף
הכול בסיר להרתיח עד שהירקות מתרככים
מרק קוסקוס :
בשר/עוף
מצרכים:
3 תפוח אדמה
1 בצל
1 קישואים
דלעת
2 עלים כרפס
1/2 כרוב
2 גזר
חופן גרגרי חומוס
כף רסק עגבניות
1 בצל
1 קישואים
דלעת
2 עלים כרפס
1/2 כרוב
2 גזר
חופן גרגרי חומוס
בשר בקר או עופות
מלח, פפריקה, עלי דפנה, אבקת מרק, מעט שמן.
אופן הכנה:
בתוך סיר מוסיפים את השמן ונותנים טיגון קל לבשר בקר או לעופות, לאחר שטיגנו קלות מוסיפים לסיר את כול הירקות וגרגרי החומוס לתוך הסיר יוצקים מים עד לגובה הירקות שבסיר שיכסה את הירקות. ומוסיפים לאחר שהמרק מתחיל לרתוח את רסק העגבניות ואת כול התבלינים. לאחר שהירקות מתרככים המרק מוכן ... על מנת להסמיך את המרק יש לפתוח את מכסה הסיר ולתת לו אידוי על מנת שהרוטב יסמיך במעט.
מרק ירקות עשיר
בצל
כרפס
גזר
תפוח אדמה
אפונה יבשה
כמון
מלח
פפריקה אדומה
שום
כף רסק עגבניות
מטגנים את הבצל, מוסיפים כרפס , גזר, אפונה, מערבבים מוסיפים את רסק העגבניות ואת כול התבלינים.
בסיר לחץ הכול נימוך מהר יחיסות בסיר רגיל יש לחכות שהירקות והאפונה יתרככו. ואז להוסיף קוביות תפוחי אדמה
ממשכים לבשל עד שהתפוח אדמה מתרכך .
בתאבון ..טעים במיוחד בימים הקרים .
תגובות
הוסף רשומת תגובה