חמוצים וסלטים




סלט ירקות שורש


כול ירק שורש יכנס בשמחה לסלט שלנו

כרובית
קולורבי
גזר
מלפפון
גמבה
שומר
צנון

מיץ לימון 
מעט שמן
מלח

אחרי שחתכתי את הירקות מכניסים לתערובת את מיץ הלימון מעט שמן ומלח לפי הטעם


טיפ - הירקות ככול שמחומצים יותר הם טעמים יותר. 
         נהדר למי שרוצה לעשות דיאטה טעים וזמין תמיד.



סלט כרובית פיקנטי


כרובית
אריסה
לימון 
שמן
מלח


חותכים את הכרובית קטן 
מוסיפים את כול המרכיבים 


ככול שנשאר יותר ככה טעים יותר






סלט ארטישוק

ארטישוק  - ראשים נקיים טרים 
                 ניתן גם להשתמש בקפוא


לימון 
מלח
כמון 
פפריקה אדומה
אריסה
שמן 

אחרי שניקנו את ראשי הארטישוק 
הוספנו את הלימון האריסה  התבלינים במים ולבשל אותם 
תוך כדי בישול מוסיפים מעט שמן.



















סלט מטבוחה

שני שיטות למטבוחה אחת ארוכה על הגז
והשניה במיקרוגל המרשם הזריז

עגבניות רכות בערך כ- 10 קצוצות
מוסיפים כף אריסה 
פלפל ירוק חריף חתוך 

סוכר
מלח
כמון 



על האש שמים את כול המרכיבים כשלפני מטגנים את הפלפל הירוק 
בשמן ועליו שופכים את העגבניות ומוסיפים את יתר המרכיבים.
מבשלים על אש קטנה בערך כשעה שעתיים . 


במיקרו גל - מכניסים את כול המרכיבים יחד סוגרים את הכלי סגור כ- 10 דקות ופעם השניה ללא מכסה עוד 10 דקות ומוכן.


לבחירתכם 




סלט חצילים פיקטני



רסק עגבניות
שום 
חצילים 
כמון 
מלח 
פפריקה חריפה ומתוקה


את החציל חותכים לפרוסות או קוביות מניחים על צלחת וממליחים
מחכים כ- 20 דקות סוחטים את החציל ומטגנים אותם בשמן עמוק

בינתיים לוקחים סיר ומכניסים לתוכו שום חתוך ומוסיפים ישר את רסק העגבניות עם מים שנוצר רוטב מוסיפים את הכמון המלח והפפריקה

שהרוטב מוכן מכניסים לתוכו את החציל המטוגן. מבשלים עוד 10 דקות לערך והסלט שלנו מוכן.

- טיפ - טעים מאוד עם סנדביץ טונה או כול תוספת אחרת 



סלט זיתים


זיתים ללא גרעינים
לימון 
מים 


שמן מעט
שום 
רסק עגבניות
כמון 
פפריקה
מלח

את הזיתים מכניסים עם לימון ומים ומרתיחים אותם היטב פעמים כאשר מחליפים את המים מפעם ראשונה
לפעם השניה

בסיר נפרד 
מטגנים קלות את השום ומיד מוסיפים את הרסק העגבניות עם מים מוסיפים את הכמון המלח והפרפריקה

מוסיפים את הזיתים שהם מסוננים מהמים לתוך הרוטב מבשלים עוד 10 דקות ומוכן .

טים - טעים עם אורז כתוספת .. וטעים מאוד בתוך סנדביץ תמיד נחמד במקרר





סלט בורגול


 בורגול
פטרוזליה
נענע
בצל ירוק
גזר חתוך לקוביות קטנות
אוכמניות
אגוזי מלח
בטטה

בכלל הכול ניתן להוסיף לסלט הבורגול שיוצא טעים בריא וטוב למי שרוצה לעשות דיאטה

רוטב
לימון 
מלח
מעט שמן 


שמים את הבורגול ל-10 דקות במים רותחים עד שהם מתנפחים והופכים להיות כמו קוסקוס

את הפטרוזליה והנענע קוצצים היטב שמים בתערובות

מוסיפים את כול הירקות הבטטה חותכים לקוביות מוסיפים את האוכמניות אגוזי מלח  לתערובות 
מעליהם שמים את המלח מזליפים מעט שמן ולימון לפי הטעם 

מעדן






סלט תפוחי אדמה וטונה






3-4 תפוחי אדמה מבושלים
קופסת טונה, 
בצל חתוך גס, 
לימון כבוש, 
תירס, 
ביצים קשות,
 ניתן להוסיף לבבות דקל, תירס גמדי 
מלח 
פלפל שחור, 
לימון 




אופן הכנה לחותוך את התפוחי אדמה לקוביות להוסיף את כול היתר לערבב הכול יחד ומוכן.









לימון כבוש

לימון סיני קטן שום
פלפל ירוק
מלחשמן מיץ לימון כלי לחמוצים


שוטפים את הלימון וחותכים את הקצה של לימון ועם כפית שופכים 
מלח בתוך כל לימון. מסדרים בשורות אחד על השני (כמו בתמונה)
מוסיפים את השום והפלפל הירק בתוך הצנצנת.

מוסיפים כשליש שמן ושמים עוד חצי כוס לימון סוגרים את הצנצנת
ל - 3 ימים לאחר מכן מוסיפים עד גובה הצנצת מים רותחים  עוד יומים ואז מוכן.

* נהדר בסנדביץ בבישולי דגים מעולה תמיד במקרר..

מלפפונים חמוצים 
 הסוד לחמוצים מעולים 
מלפפון ירוק קטן וטרי 
שום ראש
פלפל ירוק 
שמיר
מים רותחים 
צנצנת חמוצים


שוטפים היטב את המלפפון 
מניחים בצנצנת את המלפפון באמצע שמים את 
השום 
שמיר
והפלפל החריף
ממשיכים להוסיף את המלפפונים עד כמעט סוף הצנצנת
שמים שוב את השמיר השום והפלפל החריף

לוקחים מים רותחים ומוסיפים להם כפית מלח לכול כוס וחצי
סוגרים היטב את הצנצנת מערבבים  וטועמים את מרקם המליחות אם יש צורך להוסיף מלח או לא..

את הצנצנת סוגרים הרמטי ולאחר מספר ימים ניתן גם להוציא למקום עם שמש .. שלא יהיה חזק מידי על מנת שיקבלו את הצבע של המלפפון החמוץ .





גזר מרוקאי

6-7 גזרים גדולים
2 שיני שום
מלח
מעט שמן
1 לימון  טרי
כוסברה
כמון
כף גדושה אריסה

מקלפים וחותכים את הגזר לעיגולים 
מכנסים לסיר עם מים מבשלים עד שמתרכך בערך 10 דקות.

בקערה  ניפרדת מכניסים את האריסה את השום קוצצים הכוסברה קוצצים. מוסיפים את הלימון השמן והכמון.

שהגזר מוכן מערבבים יחד.


5-6 לימונים
1/4 שמן קנולה
כפית כורכום
2 כפיות מלח
כפית פפריקה
2-3 פלפל שאטה.

מכניסים את כול המוצרים יחד נהיה כמו רוטב מסביב כשהוא רותח ומבעבע אחרי 5-10 דקות מוכן.
מחכים שיתקרר ולהכניס לכלים עם מכסה.

מעולה בבישול.. בסנדוויצים. בתאבון








סלט תפוח אדמה חריף


5-6 תפוחי אדמה 
כף אריסה
לימון חתוך לקוביות
1 ומיץ מלימון 
מים עד גובה תפוחי אדמה
מעט שמן 
1-2 שן שום 

כמון
מלח

קולפים ופורסים את התפוח אדמה.
מכניסים את כול המצרכים רק בסוף מוסיפים מעט שמן   שמים  על אש גבוהה עד שרותח ולהוריד לאש קטנה ..אם נשאר הרבה מים רוצים להסמיך להוריד את המכסה עד לקבלת התוצאה הרצויה..
בתאבון

תגובות