קוסקוס ומרק של קוסקוס וכמובן הסלטים



                         קוסקוס 

אצלנו במשפחה קוסקוס יום שישי חייב.. ואם לא כאילו לא היה שישי
אז נכון הרבה פעמים אני אומרת די נעשה משהו אחר .. אבל בסוף תמיד אני מכינה אפילו בכמות ממש קטנה את הקוסקוס המרק וכמובן בלי הסלטים לא הולך  אז הנה אני מצרפת לכם את המתכון של הקוסקוס ובהמשך את הסלטים שעל יד הקוסקוס.. 



מצרכים :    1 ק"ג סולת

מים כוס בערך כול חצי שעה לערך 

3/4 כוס שמן

מלח

סיר אידוי של קוסקוס



אופן הכנה:

מכניסים את הסולת לתוך קערה גדולה על מנת לערבב אותה עם  השמן והמלח ומעט מים.. לאחר שעירבבנו היטב וכול הגרגרים התכסו מכניסים את תערובות הקוסקוס לתוך סיר  הקוסקוס  העליון לאחר שהרתחנו את  הסיר המים  שמיתחתו.


לאחר חצי שעה לערך כאשר הקוסקוס התייבש יש  לשפוך בעדינות  כוס מים בתוך הסיר ולפתוח עם מזלג (אין צורך לעלות את הסיר ולפתוח בחוץ כול הפעולה נעשת בתוך סיר הקוסקוס כשהוא על האש ) לשפוך בעדינות מים ולערבב את הקוסקוס עד שהקוסקוס הופך לעננים לאחר  שעתיים לערך של בישול מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה על מנת לקרר אותו כאשר אנו מזליפים מעליו עוד מעט מים . לאחר שהקוסקוס מתקרר מעבירים אותו במסננת הקוסקוס .







\













                                מרק קוסקוס :
בשר/עוף

מצרכים:

3 תפוח אדמה
1 בצל
1 קישואים
דלעת
2 עלים כרפס
1/2 כרוב
2 גזר
חופן גרגרי חומוס
כף רסק עגבניות

 בשר בקר או עופות

מלח, פפריקה, עלי דפנה, אבקת מרק, מעט שמן.


אופן הכנה:

בתוך סיר מוסיפים  את השמן ונותנים טיגון קל לבשר בקר או לעופות, לאחר שטיגנו קלות מוסיפים לסיר את כול  הירקות וגרגרי החומוס לתוך הסיר יוצקים מים  עד לגובה הירקות שבסיר שיכסה את הירקות. ומוסיפים לאחר שהמרק מתחיל לרתוח את רסק העגבניות  ואת כול התבלינים.  לאחר שהירקות מתרככים המרק מוכן ... על מנת להסמיך את המרק יש לפתוח את מכסה הסיר ולתת לו אידוי על מנת שהרוטב יסמיך במעט.





הסלטים שחייב ליד הקוסקוס:


להתחלה ....

פלפל ירוק חריף
שיפקות בשלל צבעים


2 דרכים:

הפחות בריא בטיגון לפני שאני מכניסה אותם לשמן רותח אני מנקבת בעזרת מזלג או סכין לפחות פעם אחת ומכניסה לטיגון


בדרך הבריאה - שאותה אני מאמצת תמיד
מכניסה לתנור את הפלפלים עם מזלג מחררת מחכה שיתרככו ויקבלו צבע.


על שניהם אני מוסיפה לימון , מלח, ואפשר למי שאוהב שום חתוך קטן יוצא נהדר..





 סלט ירקות שורש



כול ירק שורש יכנס בשמחה לסלט שלנו

כרובית
קולורבי
גזר
מלפפון
גמבה
שומר
צנון

מיץ לימון 
מעט שמן
מלח

אחרי שחתכתי את הירקות מכניסים לתערובת את מיץ הלימון מעט שמן ומלח לפי הטעם


טיפ - הירקות ככול שמחומצים יותר הם טעמים יותר. 
         נהדר למי שרוצה לעשות דיאטה טעים וזמין תמיד.





סלט כרובית פיקנטי


כרובית
אריסה
לימון 
שמן
מלח


חותכים את הכרובית קטן 
מוסיפים את כול המרכיבים מערבבים עד שהצבע מתקבל על כול הכרוביות.


ככול שנשאר יותר ככה טעים יותר.










סלט ארטישוק


ארטישוק  - ראשים נקיים טרים 
                 ניתן גם להשתמש בקפוא


לימון 
מלח
כמון 
פפריקה אדומה
כף אריסה
שמן 

אחרי שניקנו את ראשי הארטישוק 
הוספנו את הלימון האריסה  התבלינים במים ולבשל אותם 
תוך כדי בישול מוסיפים מעט שמן.
























סלט מטבוחה



שני שיטות למטבוחה אחת ארוכה על הגז
והשניה במיקרוגל המרשם הזריז.

עגבניות רכות בערך כ- 10 קצוצות
מוסיפים כף אריסה 
1 פלפל ירוק חריף חתוך 

סוכר
מלח
כמון 


על האש שמים את  השמן מוסיפים את הפלפל הירוק  את העגבניות וכול המרכיבים.
מבשלים על אש קטנה בערך כשעה שעתיים . לדאוג לערבב כול הזמן שלא ישרף לנו.



במיקרו גל - מכניסים את כול המרכיבים יחד סוגרים את הכלי סגור כ- 10 דקות ופעם השניה ללא מכסה עוד 10 דקות ומוכן.




תגובות