פשטידת תפוח אדמה (מעקוד) עם שיפור






פשטידת תפוח אדמה (מעקוד) עם שיפור




4-5 תפוחי אדמה
בטטה אחת
2 ביצים קשות
5 ביצים 
צרור פטרוזליה
בצל קצוץ
צרור כוסברה
מלח 
פלפל שחור
כף אבקת מרק
כורכום מעט (מאוד דומיננטי)
1/3 כוס שמן





בסיר עם מים מכניסים את התפוחי אדמה ו -2 ביצים קשות.  עד שהם מתרככים.
ואת התפוחי אדמה מועכים אך משירים חתיכות של תפוחי אדמה שלמים. מניחים להתקרר במעט

הבטטה אני שמה במיקרו גל בערך כ 6 דקות שהיא מתחילה להתרכך. ולאחר שמוציאה אותה מחכה שתתקרר במעט וחותכת לקוביות.

בינתיים מכניסה את 5 הביצים ומערבבת אותם אם הכוסברה והפטרוזליה ומכניסה את התבלינים. מערבבת היטב ומכניסה את הבלילה לתוך התפוחי אדמה ומערבבת יחד.

ואז מכניסה קוביות של ביצה קשה וקוביות של הבטטה. מערבבת היטב.

ובינתיים מכניסה את השמן לסיר גבוה לא רחב מידי כשהוא רותח מכניסה את הבלילה ומעלה על האש וממניחה אותה לאש בנונית.

בינתיים מחממת את התנור ל 160 מעלות ומכניסה את הסיר לתוך התנור ... טעים טעים ...





תגובות