עלי גפן ממולאים - טוב גם לצמחונים



עלי גפן (נוסח טורקי)



1 בצל קצוץ
2 כוסות אורז
עלי גפן
3/4 כוס צימוקים

חופן שמיר
חופן נענע
פלפל שחור
מלח
לימון
מעט שמן

מים


את העלים שוטפים היטב לא משנה עם טריים או מתוך קופסאה לשטוף היטב במים.

לשים במחבת את הבצל הקצוץ בשמן ולטגן עד שטיפה יזהיב להוסיף את האורז להמשיך לטגן להוסף את התבלנים עם הצימוקים והשמיר והנענע.

להוסיף טיפה מים לבישול ושהאורז טיפה מבושל לסגור את האש . לחכות שיתקרר במעט.


לפתוח את העלים לשים בקצה של העלה ובצורת מעטפת לסגור כשקצה של עלה ימין נכנס פנימה ועלה שמאל נכנס פנימה ומלמטה לגלגל ... תמונה למעלה .

לסדר את העלים כפי שמסודר בסיר תראו תמונה אחד ליד השני צפוף. מעל לשים את הפלפל השחור ומלח עם  לימון ולהניח צלחת שתכנס לתוך הסיר למשך כול הבישול ולשפוך מעל הצלחת מים כך שיכסה עד לגובה הצלחת לשים בתחילה על אש בינונית עד שהמים מתחילים לבעבע במעט ואז להמניח את האש.. למשך כשעה ...לבדוק שלא חסר מים.

תוספת נהדרת לשולחן חג או כאפרטיב באירוח..




תגובות