חמין חיטה



חמין חיטה

1/2 ק''ג חיטה יבשה מושרת במים כשעה
1/2 ק''ג בשר אפשר אסאדו.כתף 5  
        חתוך לקוביות
4 כפות רסק
לפחות 8 תפוחי אדמה
2 בטטות חתוכות
1-2 בצל גדול
מעט שמן
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כמון
2 תיון תה
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק 
ביצים 
שקית קוקי 
נייר אפיה
ליטר מים רותחים 

אופן הכנה

שמים מעט בסיר שמן עליו שמים את החיטה 2 כפות רסק עגבניות  ואת כול התבלינים.

לתוך החיטה אני מכניסה את הבשר ומעל מניחה את התפוח אדמה את הבצל שחצוי לשנים ..את הבטטות.

לוקחת בקערה עוד שני כפות רסק שמה את כול התבלינים שוב ומערבב היטב עם כוס מים  רותחים שופכת את התערבות לתוך החמין כאשר אני שמה את הביצים בתוך שקית הקוקי ושמה משני צידי הסיר את התיוניום ושופכת את יתרת המים עד שיכסה את תפוחי האדמה כמעט עד סוף הסיר לא יותר מידי שלא ישפך החוצה. מניחים את נייר האפייה ומכסים עם המכסה.
לתוך התנור על 120 מעלות כול אחד והתנור שלו.  למשך כול הלילה ...לשים לב שלא חסרים נוזלים אם חסר בבוקר להוסיף מים עם המלח ולתת לו עוד להתבשל.
נהדר לשבת חורפית ...💕💕

תגובות