בצל במילוי אורז ובשר

בצל עם אורז ובשר


הבצל

לקחת 4 בצלים גדולים 

לנקות מקליפה הראשונה ומהשורש לקטום אותו לבצוע את הבצל עד לחצי שלו ולהניח בתוך סיר עם מים בערך 30-20 דקות עד שמתרכך..
ואז לכבות את הסיר ולחכות שיתקרר ולקלף שכבה שכבה.


המילוי
שאריות הבצל הלב לקצץ
כוס אורז שטוף
1/2 ק''ג בשר טחון בקר
כוסברה קצוצה
פטרוזליה קצוצה
פלפל שחור 
מלח

לערבב הכול יחד וליצור עיסה

תערובת רוטב
3 כפות רסק עגבניות 
כף אבקת מרק 
מלח 
פלפל שחור
כמון
מים
סילאן

להכניס הכול יחד לתערובת לתוך קערה חוץ מהסילאן לתוך סיר סוטאז.

ואז יוצרים את הבצל הממולא ..
פותחים את שכבות הבצל כמעיין מעטפת ויוצרת קבב מאורך ומכניסה לתוך לב המעטפת
וסוגרת כאשר אני מניחה את הבצל בצד סגירת המעטפת כלפי מטה.
ואז מזליפים את הסילאן על הבצל ומבשלים על אש נמוכה בערך חצי שעה 40 דקות עד שהאורז מוכן.
ובתאבון...

תגובות