אריסה ביתית
500 גר שקיות של פלפל יבש ניתן לרכוש בכול חנות תבלינים
3-4 פלפלים יבשים חריפים
ראש וחצי שום
1 לימון כבוש (ראה מתכון בחמוצים) להוציא גרעיני לימון
1/3 כוס שמן זית
שמן רגיל
מלח לפי טעם
מים רותחים
להכניס לקערה עם מים רותחים את הפלפלים
שוטפים היטב מוציאים את הגרעינים והגבעול
מקלפים את השום.
שלב הבא מכניסים לטחון (מגמיקס) את השום בשלב ראשון קוצצים לאחר מכן מוסיפים את פלפלים השוטפים את השמן זית ואת הלימון הכבוש.
מלח לפי הטעם ולהוסיף כול פעם מעט שמן עד שהממרח מקבל את. המרקם הרצוי לכם.
טעים כמעט לכול בישול, לסנדוויצים, לתוספת כמו טונה..חומוס ועודדד....
חובה במטבח שלכם
ניראה מעולה��
השבמחק