ארטישוק ממולא בשר ברוטב עם פול וארטישוק ירושלמי






ארטישוק ממולא בשר ברוטב עם פול וארטישוק ירושלמי




מצרכים: 

ארטישוק - או טרי לנקות את הראש או קפוא
1/2 קג בשר טחון 
2 בצל קצוץ
כוסברה/פטרוזליה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כף אבקת מרק
כמון שמן 
2-3 כפות רסק עגבניות
קמח


לבשר טחון -מכנסים את הכוסברה והפטרוזליה והבצל קצוץ מוסיפים את כול התבלינים ומערבבים את הבשר היטב יוצרים קציצה ומכניסים לתוך ראש הארטישוק להכניס לתוך הקונוס ממש בצורה מושלמת. 

מכינים בלילה של 4 ביצים כף רסק עגבניות עם מעט מים ופותחים שתהיה תערובות לארטישוק.

מכניסים את הארטישוק לתוך הקמח ומשם לבלילה עוטפים היטב מכול הכיוונים עם הקמח ועם הבלילה ומכניסים למחבת עם שמן עמוק מטגנים היטב מכול הכיונים .



לסיר הארטישוק

חותכים את בצל גס ומטגנים אותו במעט שמן כאשר מזהיב מוסיפים את הפולים וארטישוק ירושלמי
מוסיפים להם אחרי טיגון קל תערובות של רסק עגבניות עם מים כמון , פפריקה, אבקת מרק, מלח
לבשל על אש קטנה .


ובתוך התבשיל להכניס את הארטישוק הממולא לבשל על אש קטנה.


מגישים עם אורז וארטישוק. מנה חגיגית וטעימה.

תגובות