עוגת רולדה


הרולדה

אבקת אפיה
4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
80 ג’ קמח (חצי כוס + כף)
כפית תמצית וניל


מקציפים את החלבון עם הסוכר עד שהוא מתייצב.
מוסיפים בהדרגה את הקמח החלמונים  את השמן ואת תמצית וניל.
לוקחים את המגש של התנור ושמים נייר אפייה
פורסים את הבלילה בצורה אחידה על גבי הנייר
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות .  למשך כי 20 דקות.

כשכמעט מתקרר משחררים את העוגה מדף האפיה הופכים את צד העוגה שהחלק החיצוני הופך להיות הפנימי לוקחים מגבת לחה ומתחילים לגלגל את העוגה שתיקבל  צורת הרול למשך חצי שעה במקרר

בינתיים הקרם
שמנת מתוקה
מעט חלב כחצי כוס
פודינג וניל צרפתי או רגיל
מעט תמצית וניל

מכניסים למיקסר את כול המצרכים עד שזה מתייצב.


ולקישוט
כיד הדמיון פירות שניתן גם להכניס לתוך העוגה
דובדבנים שוקלד

לאחר שקיררנו את העוגה פותחים אותה שוב ומורחים את הבלילה באופן שווה  משאירים מעט לעטוף את הרולדה חיצונית בשלב זה ניתן לשים פירות. ומגלגלים בזהירות שהקצפת לא תגלוש בעזרת נייר האפיה.

לאחר שסגרנו את הרולדה עוטפים אותה בקרם הנותר ומקשטים.

בתאבון




תגובות