עוגת יום הולדת אננס ונשיקות


עוגת שיפון
 2 שלבים שמאחדים יחד הנה השלבים ראשון

קערה 1
להקציף
4 חלבון ביצה
1/2 כוס סוכר   


בקערה 2
4 חלבוני ביצה
1/2 כוס שמן
סוכר וניל או תמצית
2 וחצי כוס קמח
אבקת אפיה
גירוד קליפת לימון ותפוז

לאחר שהכנסנו את כול המצרכים מוסיפים את השמן בזרימה לתוך הבלילה עד שהתערובת מתאחדת.

מאחדים בין שני הקערות 1 + 2 בצורת קיפול על מנת לא לשבור את הנפח החלבונים שהקצפנו.

משמנים תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה לערך עד שמכניסים קיסם והוא יוצא נקי.

קישוטי העוגה
נשיקות מראנג קטנות (מתכון בנפרד)
קרם קצפת
צבע מאכל
ק. שימורים אננס (אפשר מכול פרי אחר)


הקצפת שמרכיבה את העוגה
שמנת מתוקה 
פודינג וניל
1/2 כוס חלב

2 טיפות צבע מאכל

להקציף עד שהתערובת אחידה להוציא בקערה נפרד לקישוט ולהוסיף את צבע המאכל.

אחרי שהעוגה מתקררת לחלוטין לוקחים סכין כמה שיותר ארוכה על מנת ליצור חתך כמה שיותר מדויק.

את הרוטב של האננס עם כף מרטיבים את שכבת העוגה. מעל שמים חלק מבלילת הקרם
את האננס חתכתי לקוביות ומניחים בצורה של עיגול מעל מניחים את חצי העוגה והרטבתי שום עם רוטב האננס.
שמים שכבת קרם שתכסה את כול העוגה בציפוי.

הקערה  הקטנה עם הצבע המאכל שמים 
בתוך שקית  זילוף..ומתחילים להזליף מסביב לעוגה כמעיין פרחים ומעל יוצרים קונוסים להניח את הנשיקות.



בתאבון 

תגובות