ביגלה של סומסום


2 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
2 ו 3/4 כוס מים
1 ק''ג קמח
1 וחצי כפיות מלח

לציפוי
קערת סומסום 
קערת מים


לתוך מערבל עם וו שלישה שמים
2 כוסות מים.  שמרים. סוכר ומניחים להם למספר דקות שיש תפיחה .
מוסיפים את הקמח.
מערבלים עד אשר הבצק מתאחד ומוסיפים את המים הנותרים והמלח.

בערך כ-5 דקות מערבלים יחד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו.

שמים על השיש מעט קמח ומתחילים לחלק את הבצק יוצרים שני נקניקים ארוכים וחותכים לקוביות אותם מעגלים.

כול עיגול מכניסים את כולו לקערת המים ומעבירים לקערת הסומסום ומשטחים את הבצק משני הכיוונים על הסומסום.
מראש חתכתי נייר אפייה בצורת עיגול לפי גודל צלחת בינונית.
שאותו רידדתי לפי גודל נייר האפייה כך שפחות או יותר הביגלה יוצא אחיד.

קרצתי עיגול עם הצנטרים של העוגות הקוטר הגדול ביותר במרכז הביגלה.
הינחתי את הביגלה על נייר אפייה להתפחה נוספת של חצי שעה.

בינתיים הדלקתי את התנור לטורבו הכי גבוה 250 מעלות.

והנחתי אחרי התפחה בתנור בערך כ-5 דקות כול תנור והחום שלו.. עד שהופך לזהוב.

את הביגלה החם שמה בתוך מגבת שישמור על הטריות..
יוצא נהדר⁦❣️⁩

תגובות