לחם מחמצת



אומנם זה תהליך אבל התוצאה נפלאה

המחמצת
במשך 5 ימים
לוקחים כוס קמח איזה שאתם בוחרים 
ו 3/4 מים לערבב
פעם ביום מאכלים את המחמצת הקמח ומים  מכניסים לכלי פלסטיק שלא סוגרים את המכסה עד הסוף משאירים פינה פתוחה.
אחרי 5 ימים משתמשים בה בלחם או מכניסים למקרר ופעם בשבוע  שמים שוב מים וקמח שזה מגיע לגובה מאוד גבוה להוציא או החוצה או להשתמש לעשיית לחם.


הלחם 
1 כוס מחמצת 
1 ו3/4 מים
4 וחצי קמח מנופה
כפית וחצי מלח
כחצי כפית מעט שמרים

שמים את המחמצת ואת המים והקמח יחד במיקסר לתת לו 2 דקות עירבול ולהוסיף את המלח.
לערבל עוד 5 דקות מרססת מעט שמן נותנת לו תפיחה שיכפיל את עצמו ושוב מערבלת אותו ומתפיחה שוב.

אחרי שהכפיל את עצמו בוצעת חצי מהבצק ומניחה נותנת לו התפחה נוספת ומניחה  בתבנית אפיה מניחה לו שוב להתפיח. 

חורצת עם סכין חדה וממשיכה להתפיח.

בינתיים מחממת את התנור על 240 טורבו מניחה על בסיס התנור מגש מלא מים 
רק לאחר שהתנורר התחמם ל 240 מכניסה את התבנית עם הבצק ומשפריצה מים מעל הבצק 
נותנת לו אפיה כ 10 דקות לאחר מכן מוציאה את תבנית עם המים וממניחה את חום התנור ל 220 מעלות שוב ל 10 דקות ומשאריה עם מזלג
את התנור מעט פתוח .. עד שהלחם מוזהב.
סוגרים את התנור ומשאירים עד שהלחם מתקרר⁦❣️⁩
 



תגובות