חלה ממחמצת



במשך 5 ימים
לוקחים כוס קמח 
ו 3/4 מים לערבב
פעם ביום מאכלים את המחמצת הקמח ומים  מכניסים לכלי פלסטיק שלא סוגרים את המכסה עד הסוף משאירים פינה פתוחה.
אחרי 5 ימים משתמשים בה בלחם ומכניסים למקרר ופעם בשבוע  שמים שוב מים וקמח שזה מגיע לגובה מאוד גבוה להוציא או החוצה מהקופסה או להשתמש לעשיית לחם.


החלה 
1 כוס מחמצת 
1/2 כוס סוכר
1 ו3/4 מים
4 וחצי קמח מנופה
כפית וחצי מלח
כחצי כפית מעט שמרים

לציפוי
ביצה 
סומסום
כפית דבש
מעט מים

שמים את המחמצת ואת השמרים המים והסוכר יחד במיקסר לתת לו 2 דקות עירבול ולהוסיף את הקמח.
לערבל עוד 5 דקות ולשים את המלח מרססת לערבל עוד מעט שמלח יטמעה בתוך הבצק מרססת מעט שמן מכסה ונותנת לו תפיחה שיכפיל את עצמו ושוב מערבלת אותו ומתפיחה שוב בערך שעתיים. או עד שהכפיל את עצמו בוצעת את הבצק לשלוש גלילים ...קולעת את החלה מניחה אותה להתפחה של 3 שעות לפחות 
אחרי שהוא תופח מורחים ביצה ושמה סומסום.


בינתיים מחממת את התנור על 220 טורבו מניחה על בסיס התנור מגש מלא מים 
רק לאחר שהתנורר התחמם ל 220 מכניסה את התבנית עם הבצק ומשפריצה מים מעל הבצק 
נותנת לו אפיה כ 10 דקות לאחר מכן מוציאה את תבנית עם המים וממניחה את חום התנור 200 מעלות שוב ל 10 דקות לוקחת את הכף דבש ומעט המים ועם מברשת שמה על החלה את התמורמשאריה עם מזלג שהתנור מעט פתוח .. עד שהלחם מוזהב.
סוגרים את התנור ומשאירים עד שהלחם שיתקרר⁦❣️⁩
 



תגובות