קג קמח מנופה
2 כפות שמרים
1 כף סוכר
3 כוסות מים
1 כף מלח
2 כפות ערק
מכניסים את הקמח שמרים סוכר וכוס מים
למערבל ולהכניס את המים לשים לב שהבצק יהיה רך מוסיפים אחרי 5 דקות של לישה את המלח ולקראת הסוף של הלישה להוסיף את הערק..
בסך הכול 10 דקות לישה ולתת לו לתפוח כחצי לערך יש לשמן את הבצק עם מעט שמן.
אחרי חצי שעה ללוש מעט את הבצק ושוב לתת לו חצי שעה או עד שכפיל את ניפחו..
על משטח מקומח חוצים אותו לשתיים ואחר כך לכ 12-14 תלוי בגודל הפריקסה שתרצו
להתפייח כ 10 דקות ואז כול כדור לפתוח בעזרת מערוך וטיפה לקמח ליצור ריבועים שאותם מקפלים ל2 ויוצרים לחמניות של פריקסה כול אחד מהם שמים להתפחה כ 10 דקות
בתוך סיר עמוק שמים שמן ובו לשים חתיכת גזר להכניס את הבצק ולטגן משני הצדדים
לחכות שיתקרר ואז ניתן למילוי .
אריסה
לימון כבוש
טונה
ביצה
סלט ירקות
זיתים
תפוחי אדמה
בתאבון❣️
תגובות
הוסף רשומת תגובה