לחציל
חציל ארוך
בצל קצוץ
1/2 ק''ג בשר טחון
ביצה
חצי צרור כוסברה קצוץ
2 כפות פירורי לחם
שן שום
פפריקה
כמון
אבקת מרק
ראס אל חנות
פלפל שחור
מלח
רוטב
1 בצל
2 שיני שום
עגבניות קצוצות
מעט שמן
מלח מעט
אבקת מרק
פלפל שחור
כמון
מעט מים
את החציל קולפים פס עם קליפה ופס בלי קליפה ואחר כך חותכים את החציל טיפה באלכסון על מנת לקבל פרוסה ארוכה
בתבנית עם נייר אפייה עם מעט שמן להניח את הפרוסות להמליח מעט.
ולשים בתנור שחומם ל 180 מעלות כרבע שעה לערך עד שהחציל מתרכך.
את בשר הטחון שמים בקערה לשים את הכוסברה קצוצה בצל קצוץ פירורי לחם ביצה ואת התבלינים לערבב הכול יחד לתערובת אחידה להניח לבלילה עד שהחציל מוכן.
לוקחים את פרוסת החציל מניחים עליה מתערובת הבשר כאשר אנו יוצרים כמעין נקניק קטן ומלפפים כשהצד הנסגר כלפי מטה.
הרוטב
מטגנים את הבצל ואת השום לקצוץ אותו שמזהיב להוסיף את העגבניות, מעט כוסברה
ואת כול התבלינים מעט מים.
להניח את גלילות הבשר כשהפתח כלפי מטה
לשים לבישול כ 40 דקות לערך וניתן לשים גם בתנור.. שבמשך הבישול לשים את הרוטב שמתבשל על גבי גלילת החציל.
בתאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה