בוריק טורקי

בצק
4 כוסות קמח מנופה
1/2 כוס שמן
2 כפות חומץ 
מים בערך 3 כוסות להוסיף לפי צורך
כפית מלח 

לציפוי
חלמון ביצה
סומסום


לבלילת הבשר
1 בצל 
1/2 ק''ג בשר טחון
כף אריסה
מלח 
כף אבקת מרק
פפריקה
כמון
פלפל שחור  (אופן הכנה בהמשך למטה)

לבלילת תפוח אדמה
4-5 תפוחי אדמה
בצל
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק
שמיר (מתכון בהמשך)

להכניס לקערת מיקסר את הקמח ואת כול המרכיבים של הבצק לערבל כ 7-8 דקות.
לצפות במעט שמן ולכסות את הבצק למנוחה כשעה.

אחרי שנח לחתוך לכ 6-7 כדורים
על משטח מקומח פותחים כול כדור עם מערוך   לצורת פיתה  עבה אחרי ששיטחנו את כדורי הבצק ..מניחים בצד לקמח היטב שלא ידבקו אחד לשני..
במשטח עבודה רחב (השיש) משומן פותחים את הבצק שקימחנו עד שהוא דק ממש כמו נייר בהתחלה עם מערוך ואז בלי לפחד למתוח עם הידיים אפילו שהוא נקרע מעט להמשיך. ולהבריש במעט שמן.


את הבלילה ראה מרשם בהמשך  
מסדרים בתור בקצה של הבצק ואז מקפלים את הבלילה עם הבצק עד שנוצר נקניק ארוך .
מגלגלים על ניר אפיה בתוך תבנית וכך ממשיכים כול בצק בנפרד פותחים ומשמנים עד שהבצק דק דק ושוב שמים את הבלילה..היכן שנגמר הגלגול ממשיכים עד שנוצר ביגלה גדול בגודל המגש או הרצוי לכם.

את חלמון הביצה מברישים היטב על כול המאפה ומפזרים סומסום. 
מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות 
עד שהבורק מקבל צבע זהוב בערך אחרי 20-30 דקות..


מתכון הבשר
לקצוץ את הבצל ולטגן במעט שמן לשים את הבשר ולפורר אותו להוסיף את יתר המרכיבים עד שהבשר הטחון מפורר ..מחכים שמעט יתקרר ואז לשים על הבצק בתור מסודר וצפוף..

מתכון תפוחי אדמה
לבשל את התפוחי האדמה עד שיתרככו 
לטגן בצל קצוץ  לערבב אותם יחד לקצוץ את השמיר ולהוסיף את התבלינים .

כמה שזה נראה מסובך...אז זה לא וגם שווה את ההשקעה...יותר בריא והרבה יותר טעים...


תגובות