עוגת שמרים


שימו לב יש מספר שלבים שכול שלב בראשו נכתב המרכיבים שצריך לאותו שלב: 

הבצק
4 כוסות קמח
3/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים
כפית וניל
2 ביצים
מעט מלח

להכניס למערבל את כול המוצרים יחד למעט המלח שאותו מכניסים לאחר 2 דקות לישה ולהמשיך ללוש כ 7 דקות ..לאחר מכן להניח להתפחה כשעה.

ממרח רושמת לכם מס' אפשרויות לבחירה

שוקולד למריחה / ריבה
על השוקולד ניתן להוסיף (לא חייב)
אגוזים קצוצים
אבקת קקאו לפזר על השוקולד
קינמון עם סוכר גם אופציה לפיזור על
השוקולד או על הריבה
אחרי שבחרנו את הממרח הרצוי
חותכים את הבצק ל שלוש או שתיים חלקים שהם 3/2 עוגות תלוי בגודל העוגה שאתם רוצים ליצור (אני עשיתי 2 גדולות)
פותחים את הבצק למלבן מורחים את הבלילה שבחרנו לעשות.
מגלגלים לנקניק ארוך אותו חוצים לחצי ומעלים את הצד הפתוח כלפי מעלה ומתחילים ללפף כמעין צמה של 2 שרואים את התערובת כלפי מעלה. לאחר שסיימנו מכניסים לתוך תבנית אפיה לאינגליש קייק ומתפיחים אותה שוב לשעה.


בלילה לפני התנור
ביצה 
ומעט מים 

מערבבים יחד ועם מברשת ומורחים על כול העוגה את הבלילה .

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 טורבו 
למשך 25-30 דקות עד שהעוגות מקבלות צבע חום.

בלילה  לאחר שיוצא מהתנור
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית רום 

לשים בפינגאן קטן לערבב עד שהסוכר נמס
כאשר העוגות יוצאת מהתנור לשפוך בעדינות את הרוטב שלנו..
בתאבון


תגובות