3 סוגי חמוצים


1 חמוצים בתבלין עמבה לחמוצים

התבלין נרכש בחנות תבלינים וכך נקרא 
3-4 כפות עמבה לחמוצים
1 כפית כורכום
כפית סוכר
ירקות שורש 
גזר 
כרפס
שומר
כרוב
כרובית
קולרבי
גמבה
פלפל חריף ירוק
6-7 שיני שום
פלפל חריף 
3/4 כוס חומץ (או לפי טעם)
כל כוס כפית מלח 1 (תלוי בגודל הכלי)
מים רותחים.. כמות כמה שנכנס תלוי בגובה הכלי שברשותכם.

הערה לגבי המלח* כול אחד וטעמו ניתן להפחית ניתן להוסיף לטעום את המים.

מקלפים וחותכים את הירקות לפרוסות 
מניחים חצי מצנצנצת החמוצים לשים 1/2 מכמות השיניי השום.  וחצי הפלפל החריף

ממשיכים למלא את הצנצנת ולקראת הסוף לשים את השום הנותר ו פלפל החריף

בכוס ראשונה שמים את בחומץ 

כוס שניה את כול התבלינים לערבב היטב ולשפוך את התוכן לצנצנת.

וכול כוס שנכנסת לצנצנת כפית מלח לטעם כול פעם על פי טעם אם להוסיף מלח או להוריד.
ממש לטעום.

לאחר שהגיענו עד גובה הצנצנת לסגור היטב ולנער היטב לפתוח לטעום ולתקן אם צריך להוסיף מים או מלח.
מוכן תוך יום אחד.. 



2. ירקות בחומץ
כף סוכר
ירקות שורש 
גזר 
כרפס
שומר
כרוב
כרובית
קולרבי
גמבה
פלפל חריף ירוק
6-7 שיני שום
עלי דפנה
פלפל חריף 
חומץ
* יחס  כול 1.5 כוס מים רותחים 3/4 כוס חומץ
כל כוס כפית מלח 1 (תלוי בגודל הכלי) כמות כמה שנכנס תלוי בגובה הכלי שברשותכם.

מקלפים וחותכים את הירקות לפרוסות 
מניחים חצי מצנצנצת החמוצים לשים 1/2 מכמות השיניי השום.  וחצי הפלפל החריף
עלה דפנה.
ממשיכים למלא את הצנצנת ולקראת הסוף לשים את השום הנותר עלה דפנה ו פלפל החריף

שמים את כף הסוכר ואז שמים המים וחומץ יחד עם המלח 
שוב חוזרת ביחס של כול כוס וחצי מים רותחים 3/4 כוס חומץ
לסגור את הצנצנת היטב.. לנער היטב לערבב לפתוח ולטעום את המים להוסיף לפי טעם.
מוכן אחרי יום.


3. מלפפונים במלח

מלפפונים קטנים וטריים
חופן שמיר 
1 פלפל חריף
7-8 שיני שום
מלח

שוטפים היטב את המלפפונים ומסדרים אותם הצנצנת שמגיעים לחצי הכלי שמים את השמיר הפלפל והשום חצי מהכמות  .  ממשיכים לשים את המלפפונים שמים את החצי מהכמות הנותרת.

על כוס מים רותחים כפית מלח. לסגור ולערבב היטב לטעום את המלח להוסיף לפי טעם.

שמים בשמש בעדינות שלא יהיה חשוף מידי
בקיץ תוך 3 ימים מוכן לאחר שהצבע הירוק נעלם.
להשגיח על הצנצנת ולסובב אותה בהתאם לצורך.

בהצלחה⁦❣️⁩

תגובות