לחם כוסמין מלא


הכמות ל 2 כיכרות לחם

6 כוסות קמח כוסמין 100אחוז מלא.
1/2 כפית סוכר
כף שמרים
2 כפיות מלח
מים שוב לשים לב לבצק לפי צורך בערך 3 כוסות מים (חד פעמי שתיה קרה)
מעט קמח תירס
סומסום


הכנה

שמים את כף השמרים, כוס מים, וחצי כפית סוכר להניח ל-10-עד 15 דקות  לתת לשמרים לתפוח.

שמים כוס קמח ולפי הצורך לשים לסרוגין קמח ומים להוסיף את מלח.

ללוש כ10 דקות במיקסר. להוציא לקערה את הבצק להתפיח כחצי שעה עד שעה לערך. ללוש שוב ולתת לבצק לנוח עוד כחצי שעה שעה..  (עד שהבצק מכפיל את נפחו). הבצק מתגבש ורך מאוד.

על משטח לפזר מעט מהקמח תירס ולפתוח את הבצק ולחצות אותו לשני כדורים עם ידיים משומנות כיוון שהבצק רך מאוד. 

לתת לכדור הבצק לתפוח כשעה בערך כשהוא על נייר אפיה שיש עליו מעט שמן.

אחרי שעה עם סכין יפנית לחתוך מעל הבצק 
לרסס עם מים או להבריש עם מים את הלחם.
שמים מעט בפיזור עם מסננת מעט קמח וסומסום ניתן גם גרעינים כול אחד וטעמו לקישוט מעל הלחם.

את התנור מחמים מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות אופים את הלחם ומוסיפים 10 דקות על חום של 200 מעלות.  מידי פעם לרסס את הבצק.
בתחתית התנור יש לשים מגש עם מים ליצור אדים.
אני הנחתי אבן שמוט מתחת ללחם.



תגובות