ריבת שזיפים


קג שזיפים להוציא את הגלעינים 

קליפת תפוח וליבת התפוח סגורים בבד גזה
או בד חיתול (זה יוצר את גיבוש הריבה).

בין חצי לרבע כוס סוכר.

1/2 כוס לימון סחוט

מקל וניל 


שמים את כול המצרכים בסיר בתחילה על אש גבוהה ולאחר מכן ממשיכים למשך שעתיים על אש קטנה.

לערבב כול הזמן על מנת שלא ישרף.

כדאי לדעת אם מוכן מכניסים לפריזר צלחת לפחות ל 10 דקות שמים את הריבה ועם האצבע חוצים באמצע הריבה שה"שביל" נשאר סימן שהריבה מוכנה.

לאריכות זמן מדף.. 
להשתמש בצנצנת זכוכית מפוסטרת זאת עושים באמצעות מים רותחים.
ולשים במקרר.





תגובות